Bloggnorge.com // Kathinka369
Start blogg

Kathinka369

One Spirit

Ovenpå og ner

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet søndag 21. januar , 2018 kl. 21:59

Ovenpå og ner

Igår såg eg en dokumentar av Michael Moore. Om det er heilt normalt på en lørdagskveld kan du jo spør deg om. Men nå gjorde eg nå det. Som satte tankene mine i perspektiv.

For koffor er det sånn på skuler og i livet at voksne må ver tydelige og sette grenser, korrigere negativ adferd osv? Det var det eg lærte på lærerskolen. Men det er jo ikkje sånn på ekte.

Som miljøterapeut trengte eg aldri «å sette grenser» i den forstand at eg måtte korrigere noen. Eg meiner sånn ovenpå og ner. Og i nåværende jobb er det akkurat likt. Begge desse jobbene er jo med mennesker. Og så på Michael Moore-filmen viste de koss politiet i Norge jobber så humant i forhold til i USA.

Og så er det sånn at i vanlig skule fungerer ikkje dette? Koffor? Ka er galt med Reggio Emilia? Steinerskule? Og koffor har ingen sagt til meg at i Finland har de INGEN lekser, KORT skoledag og masse praktisk-estetiske fag? PISA up my ass. Eg har jobba på ulike grunnskoler, alle snakker om vidunderlige Finland MEN INGEN nevner det åpenbare faktum at mennesket må få leve. Barn trenger å leke, kriminelle trenger å bli møtt med respekt.

Og så fortsetter eg å krysse fingrene mine for at det er rett av oss å la barna våre gå i vanlig grunnskole til tross for støynivå, stressnivå og prestasjonskrav.

Sånn. Godt å få det ut av systemet.

Ave Maria, og fred på jord.

Namaste

 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.