Bloggnorge.com // Kathinka369
Start blogg

Kathinka369

One Spirit

Mitt barn en mobber?

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 22. september , 2017 kl. 12:10

Eg er voksen. Eg er mor. Eg er lærer. Pedagog. Omsorgsarbeider. Eg blogger om følelser og empati. Eg føler at eg er over gjennomsnittet opptatt av medmenneskelighet. Verdier. Et paradoks kanskje at eg har så kvass tunge da, men det er ikke sakens kjerne denne gangen.

Eg prøver å la barna mine være del av et integrert fellesskap der alle tar hånd om hverandre. At ingen blir stående utenfor. Å se de som kommer utenfor. Å behandle alle med respekt. Ta ansvar for våre klassevenner, naboer, medmennesker. Å tørre å ta ansvar. Å tørre å være den som er trygg nok til å gå inn og støtte det svake ledd i en mulig mobbesituasjon. Alt dette prøver eg å lære barna mine UTEN at eg dikterer for dei, eller på noen måte gir de et ansvar som de ikkje skal trenge å bære.

Og så får eg den telefonen.

Fra noen andre foreldre som vi kjenner. Om hvordan det er for barnet deres å bli utestengt av mitt barn. Mitt barn en mobber. Guri malla. Mitt barn en mobber. Knips.

Etter endt telefonsamtale var det tid for en alvorlig prat. Den første gangen i mitt barns seksårige liv der det faktisk har fått, i mangel av et bedre ord, straff. Huff. Eg sa eg er sint, ingen mennesker har lov å behandle andre stygt. Vi må ta vare på hverandre. Og å være stygg mot noen er ikkje det samme som andre «rampestreker» som å komme for sent inn eller knuse et vindu. Så barnet mitt fikk inndragelse av Ipad. Og måtte gå og si unnskyld. Og det ble grining gitt.

Tre dager senere var barnet mitt veldig glad. Eg tror noe hadde skjedd. Eg tror hu var glad for den sterke reaksjonen min. Hu forstod det. Takk og lov. Hu hadde gått hånd i hånd med den andre jenta. Eg var glad, og hu var glad. For denne mestringen hadde vi klart ilag, mor og datter.

Så går det noen dager. Så ser eg igjen at det vises tegn på avvisning. Om mitt barn ikke er det mest aktive, så er det med på feil parti. Guri malla. Det ble streng tone om Å TA VARE PÅ HVERANDRE. Ikkje la noen stå alene. Men de er seks år. Fytti det er viktig å følge opp barna sine.

Eg har alltid oppdradd barna mine til å vise medmenneskelighet, nesten for mye av det gode, så de er litt «pysete» kanskje. Har alltid vært reddest for at de skulle bli mobba. Ikkje faktisk ver mobbere.

Men sånn er nå det. I dag er det «Bli med»-dagen på skolen. Og ukas sosiale kompetansemål er å kunne gi og ta imot kompliment (og lære ka det betyr.. J)

Det høres så cheesy ut, men vi foreldre må finne sammen for å følge opp barna våre og lære de rette verdier. Takk til foreldrene som ringte meg. Som ga meg anledning til å ta tak.

Mitt barn en mobber. Huff, nå må eg legga det vekk.

Som de seie på Jæren, samen e me goe.

God helg

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.