Bloggnorge.com // Kathinka369
Start blogg

Kathinka369

One Spirit

Den ryggsekken altså

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet onsdag 13. september , 2017 kl. 14:06

Den ryggsekken altså. Eg kommer meg ikkje videre. Eg vett liksom ikkje noe om den ryggsekken sånn egentlig. Har jo drive og helt ut greier av den. Men eg finner liksom stadig nye ting der nedi. Det er nesten litt sånn som Mary Poppins si veske; en kan bare dra ut i det uendelige. Eg tenker jo at denne ryggsekken har alle minner og erfaring og tanker og alt man kan komme på. Og målet med terapien nå om dagen er liksom å åpne denne sekken da. Og se ka som er oppi. Rydde, sortere, rengjøre, hive og you name it.

Eg prøver å tenke ka farge min ryggsekk har. Og størrelse. Fasong. Sidelommer. Kilte glidelåser. Alt sånn. Det er jo metaforgruppe der me snakker om dette da. Så ryggsekken er en metafor på alle tankene og følelsene en går og bærer på.

Bilderesultat for ryggsekk

Hensikten med å bruke ryggsekk som metafor er å få et tydelig bilde over noe som er vanskelig å se. Er den stappfull og tyter over? Er det hull der det begynner å sive ut hemmeligheter? Er sekken ny? Gammel? Ren? Skitten? O my goodness altså. Det blei mye mas å høre på den eksepsjonelt dyktige terapeuten. Som ikkje bare underviste om dette temaet, men og kunne trekke opp tråder fra 9 ivrige voksne mennesker som satt og funderte over ryggsekkene sine, noen logrende (meg…) og andre med halen mellom beina. Ja, en hundemetafor det der….

Alle hemmeligheter er tunge å bære. Selv om de er gode. Det er jo ikkje bare dumme ting i ryggsekken. Forelskelser er jo også ofte hemmelige. Og så havner de der og man går og bærer på de. Det bildet med hunden i sekken minnet meg om hunden vår Snorre. Han var viktig for meg.

Og sånn går det nå. Alt inni den ryggsekken. Kommer stadig på nye ting. Koselige minner. Alt me drar med oss! Men uansett så er den terapeutiske funksjonen at en må se opp i ryggsekken, og en må få ting ut der fra. Den skal ikke ver for tung. Det vil si at en må dele ut hemmeligheter. Ikkje holde ting for seg sjøl. Og når man er klar til å dele en hemmelighet, må en tenke på kem som skal ver mottaker. Og så bør man porsjonere mengden. En kan ikkje bare snu sekken på hodet og drysse alt ut over fortauet. Og la folk se alt. En kan velge forskjellige hemmeligheter som skal ut i lyset, og så finne en person en vil dele det med, en som sannsynligvis er interessert i å høre på og kan gi litt god respons.

Mye å tenke på. For meg så er bloggen så fin for å få ting ut av sekken. Eg kan bare fortelle tankene mine. Og eg veit at uansett respons så er jaffal tankene ute av sekken. Eller tenketanken, som min sekk kanskje burde hete… så slipper eg å bære tankene mine alene. For de er hverken vonde eller tunge de tankene mine. Så de hører ikkje hjemme i noen sekk for sure.

Så der flaug noen tanker ut av min sekk og eg kan kanskje få tenke på noe annet ei stund. Og hvis du lurte på grunnen min for å skrive om ryggsekken i dag, så var det ikkje bare for å lette mi bør: eg tenkte kanskje at du også blei nysgjerrig på ka som er i din sekk.

Takk og på gjensyn

Bilderesultat for cute animals

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.