Bloggnorge.com // Kathinka369
Start blogg

Kathinka369

One Spirit

Hva er best: Ipad eller au pair?

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 10. august , 2017 kl. 13:09

Jeg lurer på hvordan hertuginne Kate greier å holde seg så slank og alltid se lik ut på alle bilder. Er det blått kongelig blod, eller er hun bare sånn? Hva er hemmeligheten? Nylig leste jeg at hun og William forbyr Ipad i sitt hjem. Det synes jeg er veldig bra. Jeg vet bare ikke hvordan deres hjem er, i og med at de er i den engelske kongefamilien. Hva gjør engelske prinser egentlig? Jeg tenker meg at de blir vekket av foreldrene og koser litt sammen, så kommer en guvernante med store pupper og rungende latter og hjelper de på med matrosdressene. Videre blir de ledet ut i kjøkkenet der en annen ansatt har bønner og bacon klart på sølvfat og hvit duk. Men kanskje er det litt sånn Downton Abbey. Eller Sofia den første. Ikke vet jeg.

I motsetning til Kate ser jeg forskjellig ut hver dag. Jeg oppfører meg forskjellig også, alt etter dagsformen. Jeg steller både meg selv og barna mine. Lager mat, handler, vasker og bretter klærne selv. I ny og ne vasker jeg også badet. For meg er det vanskelig å forestille meg hvordan de kongelige har det, sett utenifra virker det så kunstig. Så selv om de er gode forbilder som avviser all bruk av Ipad, har jeg vanskelig å forstå at de ikke tyr til noen form for avlastning.

Det er lett å ty til Ipad’en når barna er ferdig stimulert i barnehagen. Eller om morgenen når de står opp halv sju og jeg vil vente til sju. Da barna var babyer, tenkte jeg så greit det hadde vært om barn hadde av-knapper. Så om man ville ta seg en dusj eller støvsuge litt, kunne jeg bare skrudd de av en halvtimes tid. Ipad’en er jo nesten det. Guri, da de fikk se på Ipad satt de bare der i sofaen uten å lage lyd eller rote engang. Farlig fristelse.

Men jeg vet at Ipad er helt grusomt. Helt forferdelig. Fy fy. Så vi gjør vårt beste for å holde hverdagen helt fri. Jeg vil understreke at vi er lite rigide i oppdragelsen. Barna endrer seg med alderen, og oppdragelsen og familiedynamikken er ikke den samme nå når barna er 5 og 6 som da de var 2 og 3. Vi har nylig bestemt at Ipad kun tas frem når det er helg. I ukedagene er det litt NRKSuper på morgenen, og så igjen når barneTV begynner klokka seks på kvelden. Skal vi tøye grensene, når regnet høljer ned ute og ingenting klaffer, så setter vi på en skikkelig film og sitter sammen i sofaen og deler opplevelsen. Det er liksom litt bedre tenker jeg.

I går hadde dattera mi en litt slitsom dag. Hun hadde kranglet med en venninne, og alt var bare skikkelig galt. Etter mange timer med å kjede seg og plage lillebror og bare være vanskelig, gikk vi opp på rommet for å kose litt og prate sammen. Du vet, sette ord på følelser, finne løsninger og sånn. Og vet du hva hun sa? «Kan eg ikkje få sjå bare litt på Ipad?» Å herre jemini. I created å monster. Jeg sa at den ligger øverst i kjøkkenskapet og er tom for batteri. Den skal ikke lades før på fredag. Men inni hodet mitt tenkte jeg «dette er jo rene avrusningen». Selv om hun stort sett ser på Newton og Villmarksbarna, så er det ikke greit å se på Ipad i stedet for å tenke, føle og leve.

Jeg vet ikke hvor Kate og William gjømmer Ipadene sine, men nå ligger våre i hvertfall i kjøkkenskapet. Til fredag. Så får vi ta det fra der. Det fins like mange rette svar og løsninger som det gjør familier. Vi kan ikke gjøre bedre enn vårt beste.

One love

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.